Tamilitiikerien lentokoneet hyökkäsivät Sri Lankan pääkaupunkia vastaan

Räjähdykset ravisuttivat Sri Lankan pääkaupunkia Colomboa, kun ainakin kaksi tamilikapinallisten lentokonetta hyökkäsi kaupunkiin. Iskussa kuoli ainakin yksi ja loukkaantui yli 40 ihmistä. Sri Lankan asevoimat ilmoittavat ampuneensa alas molemmat kapinalliskoneet.

Ulkomaat

Toinen koneista osui hallituksen taloon Colombon keskustassa, mikä sytytti verohallinnon rakennuksen palamaan. Toinen kone putosi lähellä Colombon kansainvälistä lentokenttää ja hallituslähteiden mukaan koneesta löydettiin lentäjän ruumis. Lentokentällä olleet silminnäkijät kertovat kuulleensa tulitusta ja räjähdyksiä. Kenttä suljettiin liikenteeltä.

Reutersin mukaan pääkaupungin satamassa tapahtui räjähdys, mutta ei ole varmaa, oliko kyseessä kapinallisten pommi vai kaupungin ilmatorjuntatuli.

Kapinallisten lentokoneeksi epäilty kone oli havaittu ennen hyökkäystä kaupungin koillispuolella, ja kaupungin ilmatorjuntajärjestelmä oli asetettu valmiustilaan. Kaupungin valot sammutettiin ja valonheittimien keilat haravoivat yötaivasta.

Sri Lankan hallituksen joukot ovat taisteluissa työntäneet tamilikapinalliset pienelle alueelle saarivaltion pohjoisosassa. Kapinallisilla on pieni lentokonelaivue, jonka kevytrakenteiset koneet ovat aiemminkin iskeneet Sri Lankan pääkaupunkiin.

Ilmaisku on nolostuttava Sri Lankan armeijalle, joka väitti viime viikolla ottaneensa hallintaansa kapinallisten viimeisen kätketyn lentokentän pohjoisessa.

Vuonna 1983 alkaneessa Sri Lankan sisällissodassa on kuollut noin 70 000 ihmistä.

Lähteet: AFP, AP, DPA, Reuters