Helsingin pörssi alimmillaan kymmeneen vuoteen

Helsingin pörssissä kurssit ovat laskeneet alimmille tasoilleen yli kymmeneen vuoteen. Yleisindeksi painui tänään peräti 3,7 %. Yleisindeksin päätoslukema oli 4 593 pistettä.

talous
Pörssimeklari katselee tietokoneruutuja
YLE

Osakkeet halpenivat myös monissa Euroopan suurissa pörssissä. Osakkeiden laskun syynä pidetään sijoittajien pelkoa siitä, että taantumasta tulee odotettua pidempi. Lontoon pörssissä sadan vaihdetuimman osakkeen hintakehitystä kuvaava mittari painui 3,2 prosenttia. Pariisin pörssin CAC-indeksi notkahti yli 4 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksin pisteluku painui jo heti aamulla alle 4 700 pisteen, alemmaksi kuin yksikään päätöslukema vuoden 1998 jälkeen. Nyt noin kahden viikon aikana osakkeiden arvosta on kadonnut lähes 14 % .

- Kyllä tässä viime päivinä olemme saaneet entistä voimakkaampia viitteitä siitä, että taantuma tulee kestämään aiemmin arvioitua pidempään ja se on myös mennyt syvemmälle talouteen, kuin mitä vielä vähän aikaa sitten arvioitiin, sanoo osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen Pohjola Pankista.

Vuosituhannen vaihteen it-kuplan jälkeisessä romahduksessakaan kurssit eivät laskeneet näin alas. Osakekurssien nykyinen alamäki alkoi jo vuoden 2007 lopulla.

Lähteet: YLE Uutiset, Startel