Kallasvuo: Nokian maine on tahriintunut

Nokia myöntää, että sen maine on tahriintunut Lex Nokia -jupakan takia. A-plus-ohjelmassa haastateltu Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kuitenkin korostaa, ettei Nokia aio lähteä Suomesta minnekään.

talous
Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.YLE

Keskiviikkoillan YLEn A-plus-ohjelmassa haastateltu Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kiisti jyrkästi yhtiönsä uhkailleen yhtään millään.

- Käytän kuitenkin tilaisuutta hyväkseni tässä ja sanon, ihan riippumatta tästä Lex Nokiasta tai tietosuojalain muutoksesta, että Nokialla ei ole aikomusta lähteä Suomesta. Ei meillä ole sellaisia ajatuksia eikä suunnitelmia, Kallasvuo sanoi.

Kännykkäyhtiö onkin täysin kypsynyt siihen, että Nokiasta on tehty ikään kuin elinkeinoelämän likaisten temppujen osasto.

- Suomessa Nokian imago on saanut tässä tahroja. Tämä on todella harmittavaa ja turhauttavaa siitä syystä, että me katsomme olevamme täysin syyttömiä tähän kohuun.

Vyönkiristykset jatkuvat

Nokia ei itse aio lähteä setvimään painostussyytöksiä. Yhtiö olisi kuitenkin kiitollinen ulkopuolisesta, virallisesta selvityksestä.

- Jos jokin viranomaistaho katsoo sen sopivaksi, se olisi meille tervetullut.

Myös itse bisnekset takeltelevat. Nokiankin on kiristettävä vyötä.

- On ihan selvää, että asettamamme säästötavoitteet johtavat vielä lisäsäästötarpeisiin. Se on aivan selvä. Myös henkilöstöpuolella.

Kännykkäkaupan seuraavia juhlia saatetaankin joutua odottelemaan vielä pitkään.

Lähteet: YLE Uutiset