Clint Eastwood sai Kultaisen palmun elämäntyöstään

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja ja -näyttelijä Clint Eastwood on saanut vasta toisena ihmisenä maailmassa Cannesin elokuvajuhlien tunnustuspalkinnon elämäntyöstään. Kultainen palmu luovutettiin Eastwoodille ravintolassa järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa keskiviikkona.

kulttuuri
Clint Eastwood joulukuussa 2008
EPA/ NINA PROMMER

Ennen Eastwoodia ainoa elämäntyöstä saatu Kultainen palmu myönnettiin ruotsalaiselle ohjaajalegenda Ingmar Bergmanille Cannesin elokuvafestivaalien 50-vuotisjuhlallisuuksissa vuonna 1997.

- Olen hyvin, hyvin imarreltu, että valitsitte minut. Ranskalaiset elokuvaintoilijat ovat aina tukeneet minua. Kun ohjasin ensimmäistä elokuvaani, ranskalaiset rohkaisivat minua, kun omassa maassani kaikki olivat varautuneempia, Eastwood kommentoi palkinnon saatuaan.

Eastwood ei osallistu toukokuussa järjestettäville Cannesin elokuvajuhlille, koska hän filmaa uutta elokuvaansa Etelä-Afrikassa. Juhlien organisoijat kuitenkin hyödynsivät Eastwoodin promootiomatkaa Pariisiin ja ojensivat palkinnon nyt. Eastwood on mainostamassa elokuvaansa Gran Torino, joka sai Ranskan-ensi-iltansa keskiviikkona.

Lähteet: Reuters