Turkulaiset kiinni lastenkirjapalkinnossa

Neljä varsinaissuomalaista on yltänyt kilpailemaan Lasten LukuVarkaus -palkinnosta tänä vuonna. Seitsemästä kirjasta neljä on maakunnan tekijöiden tuotantoa.

Vekara-Varkaus

Esiraati valitsi 80 teosken joukosta seitsemän parasta, joista lopullinen voittaja karsitaan. Tänä vuonna paremmuuden ratkaiseva lapsiraati koostuu kuudesta 10 -12-vuotiaasta koululaisesta. Palkinto on tarkoitettu viime vuoden parhaalle lasten- ja nuortenkirjalle.

Varsinaissuomalaisia ehdokkaita ovat Markku Karpio Salon Muurlasta, sekä turkulaiset Marvi Jalo, Hannu Hirvonen ja Mike Pohjola

Ainoa esikoisromaani on Mike Pohjolan Kadonneet kyyneleet. Se kertoo kahden nuoren, Roosan ja Punakanelin, rinnakkaiset tarinat. Kirja käsittelee yksinäisyyttä ja menetyksen tuskaa, kun raja todellisuuden ja mielikuvituksen välillä hämärtyy.

”Aurinko saavutti lakipisteensä ja vetäytyi laiskasti kohti taivaanrantaa. Varjot pitenivät ja lopulta käärivät koko maailman huomaansa. Kun horisontissa näki enää punainen hehku, syttyivät ensimmäiset tähdet siniselle taivaankannelle, joka hiljalleen tummeni pimeydeksi. Kuu nousi uhkaavana ja voitonriemuisena yön ylle. Ne, jotka elävät vain päivällä, eivät voi milloinkaan ymmärtää yön kauneutta. Jotkin asiat näkyvät parhaiten pimeässä.”

Lasten LukuVarkaus -palkinto jaetaan nyt yhdeksättä kertaa. Palkinto annetaan vuosittain edellisen vuoden parhaalle alle 12-vuotiaille suunnatulle suomalaiselle ja suomenkieliselle lastenkirjalle. Palkinto on 3 500 euroa. Voittajakirja julkistetaan 10.6.2009 kello 12.

Lähteet: YLE Turku