Hyppää sisältöön

Muse ja George Bush palkittiin NME-gaalassa

Lontoossa on jaettu NME-musiikkilehden vuosittaiset palkinnot. Juhlagaalan suurin voittaja oli Muse, joka voitti kolme palkintoa. Yhtye valittiin muun muassa parhaaksi livebändiksi toista vuotta perättäin.

Eniten NME Awards -ehdokkuuksia oli kerännyt Oasis, joka oli ehdolla seitsemälle palkinnolle. Bändi sai lopulta vain yhden palkinnon, kun lehden lukijat äänestivät yhtyeen vuoden parhaaksi bändiksi. Parhaaksi kansainväliseksi bändiksi valittiin The Killers, joka voitti samaisen palkinnon myös Brit Awardseissa.

Parhaan albumin palkinnon sai Kings of Leon levystä Only By The Night. Kahteen palkintoon ylsi MGMT, joka valittiin parhaaksi uudeksi yhtyeeksi ja heidän biisinsä Time to Pretend valittiin parhaaksi kappaleeksi. Elämäntyöstä palkittiin 33 vuotta kasassa ollut The Cure.

NME-lehden vuosittaisessa gaalassa palkitaan myös viime vuoden huonoimpia suorituksia. Amerikkalainen popbändi Jonas Brothers valittiin huonoimmaksi yhtyeeksi ja heidän levynsä vuoden huonoimmaksi. Laulaja Amy Winehouse valittiin vuoden tyylittömimmäksi pukeutujaksi. Yhdysvaltojen entinen presidentti George W Bush sai puolestaan vuoden pahis -palkinnon jo kuudetta kertaa peräkkäin. Uusi presidentti Barack Obama sen sijaan nimettiin vuoden sankariksi.

NME-juhlassa esiintyivät myös Blurin laulaja Damon Albarn ja kitaristi Grahan Coxon, jotka olivat ensimmäistä kertaa lavalla yhdessä sitten vuoden 2000. He esittivät kappaleen This Is A Low, joka on heidän vuonna 1994 ilmestyneeltä levyltään Parklife.

Coxon jätti yhtyeen vuonna 2002. Blur on jälleen yhdistämässä voimansa ja ensi kesäksi on suunnitteilla muutamia keikkoja ainakin Britanniassa.