Laatunen harkitsee oikeustoimia sähköpostinsa julkaisemisesta

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen harkitsee oikeustoimia Akavalle lähettämänsä sähköpostin julkaisemisesta ilman lupaa. Hän päättää asiasta sen jälkeen, kun eduskunta on hyväksynyt lain sähköisen viestinnän tietosuojan muutoksesta eli niin sanotun Lex Nokian.

Kotimaa

Laatunen sanoo YLE Uutisille, että oikeustoimien kohteena on ensisijaisesti Suomen Kuvalehti, mutta mahdollisesti myös muut aiheesta kirjoitelleet tiedotusvälineet, kuten Helsingin Sanomat.

Suomen Kuvalehti julkaisi Laatusen lähettämän sähköpostin verkkosivullaan ilman hänen lupaansa, mikä johti aiheen käsittelyyn myös muissa tiedotusvälineissä. Sähköposti koski Lex Nokiaa.

Vaihtoehtoja on Laatusen mukaan kaksi: joko poliisitutkinta tai kanteen nostaminen. Hän aikoo kuitenkin katsoa ensin lakimuutoksen käsittelyn loppuun ja päättää sitten kumpaan päätyy vai käyttääkö molempia keinoja yhdessä.

- Päätökseeni vaikuttaa, mitä loppuprosessissa tapahtuu. Katson kokonaisuuden loppuun, tutkin koko materiaalin ja teen sitten ratkaisuni, Laatunen sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset