Kiinalaiset pelastivat italialaisaluksen merirosvoilta

Somalian edustalla partioiva Kiinan laivaston hävittäjäalus Haikou on pelastanut italialaisen kauppalaivan merirosvohyökkäykseltä. Kauppa-alus oli jäänyt moottorivian vuoksi hävittäjän johdattamasta saattueesta Adenin lahdella, kun merirosvojen pikaveneet yrittivät käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Ulkomaat

Kiinalaishävittäjä lähetti paikalle erikoisjoukkoja helikopterissa, joka karkotti merirosvot varoituslaukauksilla. Kyseessä oli jo toinen kiinalaishävittäjien onnistunut toiminta merirosvoja vastaan viime kuussa alkaneen partiointinsa kuluessa. Viime kuun lopulla hävittäjäalus Wuhan pelasti kreikkalaisen kauppalaivan niinikään Somalian edustalla.

Kiina on Somalia-operaatiollaan osallistunut aikaisempaa näkyvämmin kansainvälisen turvallisuuden ylläpitämiseen. Merirosvojen vastainen toiminta on avannut Kiinalle mahdollisuuden näyttää kykynsä ilman pelkoa naapureidensa reaktioista. Perinteisesti Kiina ei ole halunnut puuttua muiden valtioiden asioihin.

Tanskan laivaston alus puolestaan esti merirosvoja valtaamasta kiinalaisen kauppalaivan, joka oli lähettänyt hätäviestin. Kiinalaisen kauppalaivan miehistö oli taistellut merirosvoja vastaan paloruiskuilla.

Lähteet: Reuters, AFP