Klaus Härön Postia pappi Jaakobille kehuttiin Variety-lehdessä

Klaus Härön uusin elokuva Postia pappi Jaakobille on saanut ylistävän arvion arvostetussa yhdysvaltalaisessa elokuva- ja viihdealan lehdessä Varietyssä. Filmi tulee Suomessa ensi-iltaan huhtikuussa.

kulttuuri
Leila (Karina Hazard) lukee kirjettä pappi Jaakobille (Heikki Nousiainen) puutarhapöydän ääressä koivikossa.
Kinotar Oy

Variety-lehden kriitikko näki Härön tuoreimman ohjauksen Göteborgin filmijuhlilla ja intoutui kehottamaan kaikkia elokuvafestivaaleja ja tv-kanavia jättämään filmistä pikaisesti oman tilauksensa.

Elokuva on kriitikko Alissa Simon mukaan yksinkertainen mutta kohottava tarina ihmisen haavoittuvuudesta. Materiaali on arvattavaa, mutta Härön mestarillinen ote tekee siitä tuoretta ja sydämeenkäypää, Simon maalaa.

Postia pappi Jaakobille kertoo armahduksen saaneesta elinkautinvangista Leilasta, joka ryhtyy vastahakoisesti syrjäisen pappilan sokean isännän henkilökohtaiseksi avustajaksi. Jaakob-pappi pitää ihmisten lähettämiin avunpyyntökirjeisiin vastaamista elämäntehtävänään, mutta Leilan mielestä se on aivan hyödytöntä. Tarinan edetessä auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaellaan.

Varietyn kriititikko kiittää Kaarina Hazardin ja Heikki Nousiaisen valintaa päärooleihin. Molemmat tekevät oivallisen tasapainoista työtä, Simon kirjoittaa. Hazardista hän kertoo aistivansa Leilan elinikäisen patoutuneen vihan, ja Nousiainen on hänen mukaansa aidon ahdistunut ja haavoittuva ilman pateettisuutta.

Niin ikään kuvaaja Tuomo Hutri ja leikkaaja Samu Heikkila sekä Dani Strömbäckin musiikki saavat Simonilta lämpimät kiitokset.

Lähteet: YLE Uutiset