Hyppää sisältöön

Mannerheim-elokuva yritetään pelastaa 50 euron pääsylipuilla

Pahoissa rahoitusvaikeuksissa olevan Mannerheim-elokuvan pelastamiseksi on ryhdytty myymään 50 euron hintaisia ennakkolippuja. Solar Filmsin tuottajan Markus Selinin mukaan kyseessä on myös tapa antaa kansalaisille mahdollisuus osallistua filmin rahoittamiseen. Selin sanoo, että tuotantoyhtiöön on tullut paljon avuntarjouksia.

Kuva: Solar Films

Mannerheim-elokuvan kuvaukset pantiin jäihin viikko sitten, kun rahoitusneuvotteluissa ajauduttiin umpikujaan. Tuolloin tuottajayhtiö Liberty Productionin tanskalainen emoyhtiö vetäytyi lisärahoituksesta kansainvälisen talouskriisin takia.

Elokuvan budjetti on kymmenen miljoonaa euroa, mistä esivalmisteluihin on kulunut jo kolme miljoonaa. Elokuvaa varten on muun muassa rakennettu juoksuhautoja, varattu runsaasti puvustoa ja värvätty avustajia.

Selinin mukaan kansalaisilta on saatu kymmeniä erilaisia rahoitusehdotuksia, joista lipunmyynti valikoitui päällimmäiseksi.

- Kansalaiskeräys ei ole lain mukaan mahdollinen, mutta lipunmyynti on mitä luontevinta elokuva-alalle, Selin perustelee.

Solar Filmsin mukaan ennakkolipuista maksetaan ostajille rahat takaisin, mikäli elokuva ei jostain syystä valmistu.

Elokuvan rahoittamiseksi on suunniteltu myös osakeantia. Myös kertaalleen hankkeesta vetäytynyt monikansallinen levitttäjäyhtiö Nordisk Film kertoi YLE Uutisille aiemmin tällä viikolla saattavansa harkita paluuta, jos muu rahoitus saadaan kuntoon.

Filmin on ollut määrä tulla ensi-iltaan ensi vuoden alussa. Talvikuvaukset pitäisi päästä aloittamaan tämän talven lumilla.