1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. FC Lahti

Litmaspatsas laitettu jäihin Lahdessa

Päätöksen taustalla on FC Reippaan puheenjohtajan Harri Metsäsen mukaan rahapula sekä hankkeen saama negatiivinen julkisuus.

Jari Litmasen patsashanke on kaatumassa.

FC Reippaan puheenjohtaja Harri Metsänen sanoo, että hanke on laitettu jäihin, mutta lopullisesti patsaasta ei ole luovuttu. Päätöksen taustalla on Metsäsen mukaan rahapula sekä hankkeen saama negatiivinen julkisuus.

Patsaan rahoittamiseksi myytiin muun muassa pinssejä sekä haettiin lahjoituksia yrityksiltä. Patsas oli tarkoitus pystyttää tänä keväänä Suurhallin edustalle Lahden urheilukeskukseen.

Teos tilattiin lahtelaiselta kuvataiteilijalta Satu Loukkolalta, joka ehti valmistaa patsaasta mm. pienoismallin. Loukkola on erittäin harmissaan hankkeen keskeyttämisestä, mutta sanoo saaneensa sovitut korvaukset työstään.

Litmanen takaisin FC-Lahden harjoituksiin

Jari Litmanen on liittynyt jälleen FC Lahden harjoitusrinkiin. Pelisopimusta FC Lahden kanssa Litmasella ei kuitenkaan vielä ole.

FC Lahti etsii kuumeisesti korvaavaa pelaajaa mahdollisesti koko kauden polvivamman takia poissa olevan Rafaelin tilalle. FC Lahden seuraava liigacupin peli on siirretty huomisesta keskiviikolle, koska sääennuste tiistaille lupaa lumisadetta ja pakkasta.