1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. musikaalit

Keisarin valssi vetää väkeä ulkomailta asti

Oulun kaupunginteatterin Keisarin valssi -musikaali on vetänyt katsomot täyteen. Yleisöä on tullut myös itärajan takaa ja teatterilla toivotaankin, että musikaali voitaisiin toteuttaa myös Venäjällä.

Keisarin valssissa tanssitaan valojen ja varjojen keskellä. Kuva: YLE

Oulun kaupunginteatterin Keisarin valssin on nähnyt jo yli 16 000 katsojaa. Esityksiä on ollut 42. Kiinnostus on kovaa myös itärajan takana.

Musikaaliin vientiprojektiin liittyen esityksen on kevään aikana käynyt katsomassa muiden muassa Karjalan tasavallan kulttuuriministeri Galina T. Brun ja Jaroslavin teatterilaisia. Myös Pietarin ja Viron teatteriagentuureista on käynyt väkeä.

Oulun kaupunginteatterin johtaja Ahti Ahonen toteaa, että vierailut antavat uskoa siihen, että esitys tulee toteutumaan Venäjällä lähivuosina. Ensi viikolla Oulun musikaalia ollaan tulossa ihastelemaan Pietarista Lensoveta-teatterista.

Keisarin valssin tapahtumat liittyvät Suomen sodan päättymiseen 1809, kun Suomesta tuli Venäjän suuriruhtinaskunta. Päähenkilöt ovat Venäjän keisari Aleksanteri I ja suomalainen aatelisneito Ulla Möllersvärd.