YouTubelta ja Universalilta yhteinen musiikkivideopalvelu?

YouTuben ja Universal Musicin kerrotaan neuvottelevan uuden musiikkivideosivuston luomisesta. Yhtiöiden toimintaa tuntevien lähteiden mukaan suunnitteilla on sivusto, jonka kautta voisi katsella Universalin artistien musiikkivideoita.

Yksi Universalin yhtyeistä on Retropop, jonka musiikkivideo Pieni ja ihmeellinen voitti Muuvi-musiikkivideokilpailun yleisöpalkinnon vuonna 2007. Kuva: Retropop

Sivuston työnimeksi kerrotaan Vevo. Universal on jo varannut vevo.com -osoitteen itselleen.

Jos hanke lähtee hyvin käyntiin, mukaan toivotaan saatavan myös muut suuret musiikkiyhtiöt, kuten Sony, EMI ja Warner. Ongelmana suunnitelmassa koko musiikkikentän kattavasta palvelusta on kuitenkin Warnerin ja YouTuben aiempi kiista musiikkivideoiden jakelusta, lähteet kertovat. Warner määräsi YouTube viime joulukuussa poistamaan sivuiltaan kaikki artistiensa musiikkivideot sen jälkeen, kun yhtiöiden neuvottelut korvauksista epäonnistuivat.

Universal on maailman suurin musiikkiyhtiö ja YouTube maailman katsotuin nettivideopalvelu. Hakukoneyhtiö Googlen omistaman YouTuben sivuilla kävi tammikuussa noin 100 miljoonaa katsojaa.