Työntekijäliitot käärmeissään sotilaseläkkeiden romuttamisaikeista

Sotilaita edustavien työntekijäliittojen mukaan puolustusministeriön kaavailut upseerien eläkeiän nostamisesta voivat johtaa joukkoirtisanoutumisiin.

Kotimaa

Aliupseeri-, Päällystö- ja Upseeriliitto toteavat yhteisessä kannanotossaan, että sotilaseläkkeiden romuttaminen johtaisi vakaviin häiriöihin.

Puolustusministeriössä suunnitellaan eläkeuudistusta, joka tarkoittaisi käytännössä kaikkien upseerien eläkeiän nostamista. Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) totesi sunnuntain Helsingin Sanomien haastattelussa, että uudistus on toteutettava siten, ettei se vaaranna armeijan toimintoja.

Sotilaita edustavien liittojen mukaan ammattisotilaat ovat jo osallistuneet säästötalkoisiin etupainotteisesti.

- Edellisessä uudistuksessa vuonna 1995 alinta sotilaseläkeikää nostettiin seitsemän vuotta ilman mitään kompensaatiota, liitot muistuttavat ja katsovat jo tuon uudistuksen jouduttaneen sotilaiden poistumaa töistä ennen eläkeikää.

Liittojen mielestä sotilaiden virkaurat ovat jo nyt hidastuneet niin paljon, että osaavia ammattisotilaita ei enää saada riittävästi kriisin ajan tarpeisiin.

- Pelkät puheet sotilaiden eroamisiän nostamisesta voivat johtaa joukkoirtisanoutumisiin, Aliupseeri-, Päällystö- ja Upseeriliitto sanovat.

Lähteet: YLE Uutiset