1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maailmannäyttelyt

Äly-ympäristöt Shanghain maailmannäyttelyyn

Tarkoitus on tuoda uudet älykkäät palvelut jo kokeilusovelluksina Marja-Vantaan rakennuksiin ja alueen palveluihin Ubiikki-hankkeen kautta.

Uudenmaan osaamiskeskus Culminatum ja RFID Lab Finland esittelevät pääkaupunkiseudun tutkimus- ja kehitystyön tuloksia Shanghain maailmannäyttelyssä ensi vuonna.

Toimeksianto liittyy pääkaupunkiseudun kaupunkiohjelmaan kuuluvaan Roadmap to Shanghai 2010-hankkeeseen, jota koordinoi Greater Helsinki Promotion.

Vantaalla sijaitsevan RFID Lab Finlandin näyttelytilaan rakennetaan kevään aikana kaksi erilaista teknologiaympäristöä. Älykkäässä olohuoneessa voi nähdä ja kokea miten automaattinen tunnistusteknologia ja ympäristöä mittaavat anturiteknologiat helpottaavat arkea.

Älykkään kaupan tiloissa esitellään ratkaisuja, joilla kaupan tilaus-toimitusketjua voidaan tehostaa, lisätä tuoteturvallisuutta ja parantaa asiakaspalvelua.

RFID Living Lab toimintamallien mukaisesti tavoitteena ovat käyttäjälähtöiset innovaatiot, joiden luomiseksi vierailijoiden kehitysideoita ja palautetta kerätään ja hyödynnetään jatkokehityksessä..

RFID Lab Finland näyttelytilan teknologiaympäristöissä kehitettyjä, pilotoituja ja testattuja sovelluksia sekä ratkaisuja tuodaan esille Shanghai 2010 maailmannäyttelyssä, osana Suomen paviljongin palveluja ja toimintaa.