Irakin naisasiaministeri haluaa sittenkin jatkaa

Irakin naisasiaministeri Nawal al-Samarraie haluaa sittenkin jatkaa tehtävässään, kertoo uutistoimisto AP. Hän pyysi eroa viime kuussa, koska ei mielestään pystynyt riittävästi auttamaan naisia.

Ulkomaat

Al-Samarraie erosi tehtävästään helmikuun alussa, koska hän turhautui työhönsä. Ministeri syytti hallitusta liian vähäisistä resursseista ja naisten asioiden väheksymisestä.

Nyt hän on valmis pyörtämään päätöksensä, sillä useat avustusjärjestöt ovat tarjonneet hänelle tukeaan. Työhön on luvattu varoja, ja viitisenkymmentä irakilaisnaista on vapaaehtoisesti tarjoutunut panemaan toimeen ministeriön suunnitelmia.

Al-Samarraie aikookin tiistaina jättää pääministeri Nouri al-Malikin toimistoon pyynnön, että hän saisi palata työhönsä.

Naiset ovat Irakissa erityisen vaikeassa välikädessä. Arvostelijoiden mielestä Yhdysvallat on sotatoimillaan vain heikentänyt heidän asemaansa.

Irakissa on kymmeniä tuhansia sotaleskiä. He ovat oikeutettuja hallituksen maksamaan tukeen, mutta vain neljännes saa sitä. Moni on riippuvainen sukulaisistaan.

Miesvaltaisessa yhteiskunnassa naisten on vaikea saada työtä, ja he joutuvat kohtaamaan myös kodittomuutta ja perheväkivaltaa.

Lähteet: AP