1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yritystiedot

Tervatulli lopettaa

Tervatulli Oy on Suomen ensimmäinen sosiaalinen yritys ja Euroopan sosiaalisten yritysten kärkijoukkoa.

Yritystiedot
YLE

Oulussa toimivan Tervatullin liiketoiminta päättyy. Nuorten Ystävät -konserniin kuuluvan Tervatulli Oy:n nykyinen sähkö- ja elektroniikan kierrätystoiminta, on päätetty lakkauttaa maaliskuun loppuun menessä toiminnan taloudellisten ja tuotannollisten edellytysten heikennyttyä voimakkaasti. Yhtiö on irtisanonut kaikki 11 työntekijäänsä.

Tervatullin entisissä tiloissa aloitti maanantaina kierrätysyhtiö Neo-Act, joka toimii yhteistyössä samassa rakennuksessa sijaitsevan Nuorten Ystävien työllistymiskeskuksen kanssa.

Tervatullille toivotaan löydettävän myöhemmin uusia, kannattavia liiketoiminnan ja alihankintamahdollisuuksia muun muassa Nuorten Ystävät ry:n tammikuussa avatussa Tukkitien sosiaalisen työllistymisen monipalvelukeskuksessa, Tukkitien työllistymiskeskuksessa, käynnistyneen valtakunnallisen Reilua kierrätystä, Reki-hankkeen, myötä.

Tervatullin kierrätystoiminta jakaantuu kahteen eri osaan: sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sekä lajittelevan purkutoiminnan tuloksena syntyvien materiaalien käsittelyyn. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden käsittelyssä Tervatulli Oy on ollut paitsi alueellinen, myös valtakunnallinen edelläkävijä, sillä se otti käyttöönsä ensimmäisen kuvaputkien halkaisulinjan vuoden 2000 loppupuolella ja on toimittanut näitä ympäristötekniikan laitteita yrityksille ympäri Suomea.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi