Sri Lankassa itsemurhaisku

Sri Lankan eteläosassa on tehty tuhoisa pommi-isku. 15 ihmisen kerrotaan kuolleen ja loukkaantuneita on 60. Maan pohjoisosassa taisteluissa on samaan aikaan kuolut kymmeniä siviilejä.

Ulkomaat

Viranomaisten mukaan loukkaantunut ministeri on Sri Lankan viestintäministeri. Valtava räjähdys sattui Mataran alueella, noin 160 kilometriä etelään pääkaupungista Colombosta. Isku tehtiin lähellä moskeijaa, jossa juhlittiin profeetta Muhammedin syntymäpäivää. Juhlallisuuksiin osallistui kaikkiaan kuusi ministeriä.

Hallitus syyttää itsemurhaiskusta tamilien kapinallisryhmää Tamilitiikereitä, jolla on kontollaan useita väkivaltaisia iskuja. Puolustusministeriön mukaan kapinallisten tähtäimessä olivat olleet nimenomaan juhlallisuuksiin osallistuneet ministerit.

Kiivaita taisteluja Sri Lankan pohjoisosassa

Armeijan ja tamilikapinallisten taisteluissa Sri Lankan pohjoisosassa on puolestaan saanut surmansa ainakin 49 siviiliä ja satoja haavoittunut. Terveysviranomaisten mukaan lähes 300 haavoittunutta kuljetettiin tiistaina väliaikaiseen sairaalaan ja 43 heistä menehtyi hoidon puutteessa.

Kymmeniä tuhansia siviilejä on jäänyt loukkoon pienelle maakaistaleelle yhdessä kapinallisten kanssa. Rankasateet ajoivat siviilit pommisuojista, jolloin he joutuivat ristituleen.

Lähteet: AP, Reuters, AFP