1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

TU ja Finnair sopuun - lakonuhka väistyi

Finnair ja Toimihenkilöunioni ovat päässeet sopuun teknisten toimihenkilöiden asemaa koskeneessa kiistassa ja tiistainen lakonuhka on peruttu. Irtisanomisilta ei kuitenkaan vältytä.

Kuva: Finnair

Neuvottelutuloksen yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan ratkaisu on tyydyttävä. Rinteen mukaan joitakin irtisanomisia tulee, mutta sopimusmuutoksia ei ole tulossa.

Riita koski teknisten toimihenkilöiden asemaa. Toimihenkilöunioni oli antanut työantajalle iltapäivään aikaa perua suunnitelmansa muuttaa 11 teknisen toimihenkilön työehtosopimusta ja irtisanoa 7 toimihenkilöä. Neuvottelujen jälkeen neljä tullaan irtisanomaan ja kolme lomautetaan.

Finnairin viestintäjohtaja Taneli Hassisen mukaan Finnairin kannalta tärkeää oli, että lakonuhka poistui ja lentoliikenteeseen ei tule häiriöitä.

Finnair Cargon ja Finnairin yt-neuvottelut päättyivät tammikuussa. Neuvottelujen jälkeen kaikkia henkilöstöryhmiä koskien noin 20 henkeä on irtisanottu ja noin 40 henkeä lomautettu toistaiseksi ja noin 20 henkeä on sijoitettu uusiin tehtäviin.