Hyppää sisältöön

Pitkäniemi valmistautuu muutokseen

Pitkänniemen alue Tampereen ja Nokian rajalla muuttuu lähivuosina voimakkaasti. Pitkäniemi tunnetaan etenkin psykiatrisesta sairaalasta, mutta kehätien tuntumaan on syntymässä myös vahva ympäristörakentamisen ja ratsastuskoulutoiminnan keskittymä

Pitkässäniemessä paiskitaan rakennustöitä tiiviseen tahtiin. Kaksi vuotta alueella toiminut ympäristörakentamisen keskus Verte saa uusia tiloja ja Nokian kaupunki rakennuttaa alueen teitä ja kunnallistekniikkaa.

Syksyllä Pitkässäniemessä käynnistyy valtakunnallisestikin merkittävä ympäristörakentamisen koulutus, kertoo Verten toimitusjohtaja Sakari Ermala.

- Elokuussa alkaa talo-, piha- ja puutarharakentamisen koulutus. Lisäksi ohjelmassa on kivi- ja metallialan koulutusta, joka on suunnattu niin nuorille kuin aikuisillekin. Kaiken kaikkiaan Pitkäniemi on oiva paikka yhdistää eri ympäristörakentamisen muotoja, Ermala kertoo.

Pitkäniemi on Nokialle tärkeä

Uuteen rakennukseen on tulossa lähes 100 Pirkanmaan koulutuskonsernin opiskelijaa. Yksikön kupeeseen tavoitellaan myös ympäristörakentamisen yritys- ja tutkimustoimintaa.

Neuvotteluja yritysten kanssa on jo käyty ja irtisanomisista kärsineelle Nokian kaupungille uudet yritykset olisivat enemmän kuin tervetulleita, kertoo elinkeinopäällikkö Henry Moisio.

- Pitkäniemi on erittäin tärkeä alue meille. Tänne on kehkeytymässä täysin uutta toimintaa ja odotamme yrityspuiston luovan runsaasti työpaikkoja.

Pitkänniemen alueen halkaisevan moottoritien tuntumaan tavoitellaan myös ratsastuskouluyrittäjää. Kiinnostus on ollut kiitettävää ja lopullisia neuvotteluja päästään käymään useammankin yrittäjän kanssa.

Hevosterapiaa ja luontokoulutoimintaa

Pelkästä ratsastamisen riemusta maneesia ei kuitenkaan alueelle tavoitella, kertoo toimitusjohtaja Sakari Ermala.

- Yrittäjän kanssa alueelle on tarkoitus kehitettää terapiapalveluja, jotka palvelevat sairaalatoimintoja. Ympäristöhyvinvointi on kasvava ala ja hevosterapia tarjoaisi hienon lisän Pitkänniemen alueen palveluihin.

Aina uudistusten ja kehityshankkeiden ei tarvitse olla miljoonaluokan investointeja. Hyvä esimerkki tästä on ensi kesänä Pitkässäniemessä alkava viljelypalstojen vuokraus ja suunnitteilla oleva luontokoulutoiminta.

.
.