Lauri Törnin asetakki palasi pakomatkaltaan

Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin varastettu asetakki on saatu takaisin. Takki ehti kiertää paikasta toiseen, kunnes se palautui Törnin perinnekillalle.

Kotimaa
Lauri Törnin asetakki.
Lauri Törni Perinnekilta

Törnin Yhdysvaltain armeijan asetakki oli esillä lasivitriinissä Saunaparoni Oy:n edustustiloissa Maskussa, mistä se vietiin helmikuun alkupuolella.

Takki saatiin takaisin varsin erikoisella tavalla. Törnin perinnekillan puheenjohtaja Kari Kallonen kertoo, että hän sai viime viikolla soiton, josta kaikki alkoi.

- Soittaja kertoi, että hänellä voisi olla mahdollisuuksia saada takki takaisin. Eilen keskiviikkona hän sitten soitti uudestaan, että nyt takki on löytynyt, Kallonen kertoo.

Tapaamispaikaksi sovittiin parkkipaikka Huittisissa, ja vahingoittumaton takki päätyi Kalloselle. Palauttaja kertoi, että takki oli kiertänyt Turussa kätköstä toiseen lukuisia kertoja.

Kallonen arvelee, ettei varkaus ollut suunniteltu vaan takki oli päätynyt murtovarkaan matkaan sattumalta. Saalis osoittautui kuitenkin vaikeasti eteenpäin myytäväksi.

- Suomessa on paha myydä incognito, kun takin rinnassa lukee Thorne.

Tällä hetkellä takki on säilössä Tampereella. Seuraava sijoituspaikka on vielä auki. Törnin perinnekilta pohtii, uskaltaako takkia enää palauttaa Maskuun.

Lähteet: YLE Uutiset