Tatuointibisnes kukoistaa

Helsingissä tatuointibisneksellä menee hyvin. Uusia tuulia tuo nyt viikonloppuna Kaapelitehtaalla järjestettävä kansainvälinen tatuointitapahtuma.

tatuointi
Tatuoitsija ja tatuoitava
YLE Uusimaa

Tatuointiliikkeissä riittää asiakkaita ja uudet tyylisuunnat tekevät tatuoijan työstä vaihtelevaa. Uudenmaan uutiset haki esimakua messuille helsinkiläisestä studiosta.

Helsinkiläinen Samuli Ollikainen ei ole ottamassa ensimmäistä kuvaansa.

- Nyt viimeisimpänä on tämä Hunter S. Thompsonin naama, jossa ehkä vetosi enemmän hänen elämänkatsomuksensa. Se nyt tulee siinä kummittelemaan jatkossa.

Tribaalikuviot eivät enää kiinnosta

Tällä hetkellä nousussa ovat orient- ja japanilaistyyliset isot ja värikkäät kuvat. Menneinä vuosina hitiksi nousseet tribaalikuviot ja kiinalaiset merkit ovat vähentymään päin. Monien tatuoijien harmiksi asiakkaat haluavat ihoonsa edelleen kolibreja, ruusuja ja pääkalloja. Kaikkia puhkikulutettujen kuvaideoiden toteuttaminen ei kiinnosta.

Eppu Walli, Blue Dragon –tatuointistudiosta kertoo, että mitä tahansa hän ei suostu tatuoimaan.

- Mua kiinnostaa tehdä isompia black and grey -tyylisiä realistisia kuvia. Ja japaniorientaatio on kanssa kivaa. Mä jätän mieluummin tekemättä kaikki tällaiset luciferit ja pirut sekä asenteelliset rasistiset kuvat.

Tatuoinnin ottajia on moneen junaan. Noin puolella asiakkaista on selvät sävelet jo sisään astuessa. Osalla taas ei ole hajuakaan mitä he haluavat.

Runsas tarjonta on parantanut laatua

Helsingissä tatuointistudioita riittää. Tarjontaa on ja aina löytyy myös paljasta ihoa merkattavaksi. Kilpailu vaikuttaa terveeltä vaikka tasoeroja toki on.

- Alalle on tullut uusia artisteja koko ajan siellä on todella hyviä ja ne on tosi tervetulleita tähän tatuoinnin kirjoon sitten on niitä että graafisen osaamisen taso ei vaan riitä enää tän päivän tasoon, Walli kertoo

Kuuden tunnin tatuointirupeama vaatii veronsa. Ollikaisen tuntoaisti on kuitenkin tallella, ainakin melkein.

- Välillä itkettää ja naurattaa, lähinnä naurattaa, kun Eppu on kyseessä. välillä tietysti iho alkaa ärtyä ja sitten alkaa menee vaikeammaksi. Pakarat on vähän jumissa kun nousee .

Lähteet: YLE Uusimaa