HPK kiitti KalPan virheistä ja tasasi otteluvoitot

KalPan ja HPK:n toisesta puolivälieräottelusta jääkiekon SM-liigassa olisi saattanut muodostua vaikka millainen trilleri, mutta kotijoukkueen kolme karmeaa munausta tulivat kuin tarjottimella Kerholle, joka kiitti ja iski Niiralan montun tulostaululle lukemat 1-3

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
KalPa - HPK ottelua
YLE

KalPa lähti hyvällä liikkeellä otteluun, ja HPK joutui heti ottelun alussa rikkomaan kärkkäitä kuopiolaisia. Kaksi perättäistä jäähyä antoi KalPalle tilaisuuden ottaa johto ottelussa ja sen joukkue tekikin. Aatu Hämäläinen iski Tuomas Kiiskisen ja Kalle Sahlstedtin syötöstä komean osuman.

Toisessa erässä tuli kotijoukkueen puolustukselle musta hetki. Ylivoimatilanteessa Timo Seppänen syötti omalta maalilta suoraan Tony Virran lapaan B-pisteen kaarteella. Siitä syöttö Jussi Makkoselle, joka tasoitti lukemiksi 1-1.

KalPan mustat hetket osa II: Kotijoukkueen ykköskenttä pelasi umpisurkean vaihdon omassa päässä, ja Kerhon ykköskenttä pääsi pyörittämään kotijoukkueen tähdet täysin sekaisin. Steve Kariya juhli kerhon 2-1-osumaa.

Kuin rusinana pullaan musta hetki osa III: vain vajaa minuutti edellisestä. KalPa pyöritti ylivoimaa, Mika Strömberg horjahti juuri, kun kiekko oli tulossa konkarille. Kerhon Joonas Kemppainen hoksasi tilanteen, nappasi kiekon ja paineli läpiajoon. Kemppaisen napakka ranneveto niittasi loppulukemiksi 3-1.

KalPalla oli yllin kyllin ylivoimatilanteita ratkoa peli, mutta tuttu juonikkuus puuttui kilpipaitojen pelistä. Kerho teki virheitä vähemmän ja tasoitti otteluvoitot 1-1:een.

Ottelua Niiralan montussa seurasi täysi tupa, 5 225 katsojaa. Edellisen kerran SM-liigan playoff-kiekkoa on pelattu Kuopiossa vuonna 1995.

Lähteet: YLE Urheilu