Espanjalaispoliisit marssivat palkankorotusten puolesta

Tuhannet espanjalaiset poliisit ja kansalliskaartilaiset ovat osallistuneet Madridissa mielenosoitukseen, jossa he vaativat palkkojensa korottamista ja työaikojensa parantamista.

Ulkomaat

Rauhalliseen mielenosoitukseen osallistui noin 22 000 poliisia eri puolilta Espanjaa, kerrottiin poliisijärjestöistä. Vastaava marssi viime lokakuussa keräsi hieman vähemmän väkeä.

Espanjan keskushallituksen poliisit haluavat saman palkan ja työajat kuin omat poliisinsa palkkaavissa Baskimaassa ja Kataloniassa.

Poliisit sanovat jatkavansa protesteja, kunnes sisäministeriö taipuu vaatimukseiin. Heidän ammattiliittojensa mukaan keskushallitus maksaa 30 prosenttia pienempää palkkaa kuin Baskimaa ja Catalonia, ja poliisien työpäivät on venytetty jopa 12-tuntisiksi.

Hallituksen mukaan poliisit ovat jo saaneet keskimäärin kolmen prosentin palkankorotuksen, joka on prosenttiyksikön enemmän kuin julkisen alan työntekijöillä keskimäärin.

Nykyisessä taloustilanteessa poliisien vaatimukset ovat liian rankkoja, vaikka hallitus onkin halukas neuvottelemaan, sisäministeriön tiedotteessa sanotaan.

Lähteet: Reuters, AFP, AP