SAK:n Lyly ei usko palkankorotusten nollalinjaan

SAK:n edunvalvontaosaston johtaja Lauri Lyly ei usko palkankorotusten nollalinjan toteutumiseen. Hänen mielestään työmarkkinaratkaisua on haettava ostovoiman ja työllisyyden turvaamisen kautta.

talous

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää on esittänyt, että hallitus aloittaisi pikaiset neuvottelut pitkästä ja maltillisesta palkkaratkaisusta. Hän pitää parhaana kolmen vuoden sopimusta. Vastahakoisia työnantajia Mäenpää houkuttelisi neuvottelupöytään jopa nollaan jäävillä palkankorotuksilla.

Johtaja Lauri Lyly SAK:sta muistuttaa, että nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa vielä vuodenvaihteeseen ja niissä on korotuksia. Lyly ei usko että liitot ovat valmiita avaamaan työehtosopimuksiaan.

Tulevien palkkaratkaisujen hakemista on Lylyn mielestä vaikeuttanut työnantajapuolen haluttomuus keskustella koordinoidusta työmarkkinakierroksesta.

Lyly ei jaksa uskoa nollalinjaan, hän uskoo, että tulevaa työmarkkinakierrosta lähestytään ostovoiman ja työllisyyden kautta. SAK ei ole pohtimut vielä palkankorotustasoja, koska työmarkkinakierros näyttää ajautuvan liittokierrokselle ja siinä SAK tukee liittopöytiä laskelmilla.

- Olemme sopineet myös yhteisistä tavoitteista tulevalle kierrokselle ja siten koordinoimme vahvasti tulevaa liittokierrosta, sanoi SAK:n edunvalvontaosaston johtaja Lauri Lyly Radiouutisten Ykkösaamun haastattelussa.

Lähteet: YLE Uutiset