Kalliomäki ja Bryggare: veteraaniurheilu on iso juttu

Veteraanien yleisurheilun MM-kilpailut Lahdessa ovat saaneet monen urheilukonkarin kilpailuvietin heräämään. Poliitikoiksi ryhtyneet aitajuoksija Arto Bryggäre ja seiväshyppääjä Antti Kalliomäki harjoittelevat ensi kesän kisoja varten ei ihan verenmaku suussa, mutta ei paljon muutakaan.

Antti Kalliomäki

Bryggarella ja Kalliomäellä ovat tavoitteet korkealla. Niiden lisäksi he uskovat tekevänsä jotain yleishyödyllistä. Esimerkillään entiset aktiiviurheilijat kannustavat ihmisiä pitämään huolta itsestään ja kunnostaan. Aikuisten tavoitteellisesta kilpailemisesta voisi rakentaa myös urheiluseuroissa ja -liitoissa uudenlaisen toimintamuodon.

Tiedossa on jo nyt, että Lahden veteraanien yleisurheilun MM-kilpailut ovat houkuttaneet uusia seniorijäseniä urheiluseuroihin kautta maan. Lahden kilpailuihin veteraaniurheiljoita odotetaan 7000 eri puolilta maailmaa ensi kesänä.

Urheilun maanantaisessa Taustapeilissä herrat Bryggare ja Kalliomäki eivät malta olla haastamatta toisiaan. Leikkisän vähättelyn ilmapiirissä he nauravat itselleen ja intohimolleen kilpailla. Arto Bryggare uhoaa alittavansa 50-vuotiaiden sarjassa voimassa olevan sadan metrin aitajuoksun MM-tuloksen 13,56 Lahdessa heinä-elokuun vaihteessa. Antti Kalliomäki ennakoi hyppäävänsä 62-vuotiaiden seiväshyppääjien sarjassa kolmen metrin ja kenties risat korkeudelle.

Kuuntele YLE Areenasta Bryggaren ja Kalliomäen haastattelu

Veteraanien yleisurheilun MM-kisat ovat Kalliomäelle harjoittelussa eräänlainen välietappi. Laulavan entisen seiväshyppääjän, transitmies Jouko Mäki-Lohiluoman innoittamana kymmenkunta entistä mestariseiväshyppääjää treenaa Pirkka-hallin ensi vuonna pidettävää seiväshyppyjuhlaa varten.

Transitmiehen kotisivut (siirryt toiseen palveluun)

Veteraanien yleisurheilun MM-kisat Lahdessa (siirryt toiseen palveluun)