Tukholmaan vauhtia lenkkipolulta

Oulun kaupunginteatterin Tukholma-näytelmän näyttelijäkaartin valmistautuminen sujuu hieman erilaisissa merkeissä. Maratonin juoksemiseen kiinteästi liittyvä tarina edellyttää näyttelijöiltä syvempää lajituntemusta.

Kuva: YLE / Henry Tikkanen

Oulun kaupunginteatterin näyttelijäryhmä eläytyy Tukholma-näytelmän rooleihin lenkkipolulla.

Komedianäytelmässä pieni firma on sitoutunut osallistumaan Tukholman maratonille. Palkkojen bonukset on sidottu maratoniin ja firman osakkuus on houkuttelevampaa kuin avioliitto.

Tukholma-näytelmän on käsikirjoittanut palkittu tv- ja elokuvakäsikirjoittaja Mika Ripatti, jonka kynästä on syntynyt muun muassa tv-sarja Sydänjää sekä elokuvat Suden vuosi ja Nousukausi.

Lauantaina ensi-iltansa saavan näytelmän ohjaa Samuli Reunanen, joka on teemaan sopivasti entinen maajoukkuetason kestävyysjuoksija.

- Teatterissa sanat ovat vain pintaväreilyä. Teatteriesityksen tekemisessä pyritään löytämään fyysinen muoto ja ilmaisu niille syvemmällä velloville voimille, jotka ihmisiä liikuttavat sanan kaikissa merkityksissä. Se on vähän sellaista tonttupajalla askartelemista. Sitä pitää yrittää kehitellä sellaisia ilon hetkiä ihmisille lahjoiksi. Se on yllättävän vaikeaa.