1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Suosikki-lehti palkitsi Vesa-Matti Loirin

Suosikki-lehden Jyrki Hämäläinen Award -tunnustuspalkinnon on saanut tänä vuonna Vesa-Matti Loiri. Palkintoperustelujen mukaan Loirin elämäntyö kattaa kaikki ne viihteen alueet, joita Suosikissa yhä tänäkin päivänä käsitellään.

- Vesa-Matti Loirin saavutukset erityisesti näyttelijänä ja muusikkona, mutta myös urheilun parissa ovat jotain sellaista, mitä ei voi kuin arvostaa nöyrästi. Hänen elämäntyönsä esimerkiksi koomikkona yhdistää vuosikymmenien jälkeenkin niin lapsia kuin aikuisiakin, Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen kertoo raadin perusteluista.

Vesa-Matti Loiri kertoo olevansa erittäin liikuttunut ja kiitollinen saamastaan huomiosta.

- Jyrki oli hieno ystävä ja tuntuu kuin tämä tunnustus tulisi suoraan häneltä. Tapasimme Jyrkin kanssa harvoin mutta minulla oli aina vahva tunne, että Jyrki arvosti. Tämä ilmeni mm. Dean Martin Boozing Societyltä saamistani tunnustuksista. Jyrki myös haastatteli minua kaikista haastateltavista viimeisenä taannoiseen kirjaansa ja se tuntui kunnianosoitukselta. Kaikkein ihailtavin ja kunnioitettavin piirre Jyrkissä oli aito lapsellisuus. Sen hän kykeni säilyttämään kuolemaansa asti. Toivon, että näin olisi myös itseni kohdalla, Vesa-Matti Loiri kommentoi saamaansa tunnustusta.

Suosikin pitkäaikaisen päätoimittajan Jyrki Hämäläisen nimeä kantavalla palkinnolla huomioidaan vuosittain henkilö tai taho vaikuttavasta populäärikulttuurin edistämisestä, elämäntyöstä tai muista ansioista viihteen saralla kulloinkin harkituin perustein. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.