Lahden Kirjamessuilla värikästä ohjelmaa

Lahden kirjamessut kokoavat viikonloppuna yli 50 esiintyjää ja lähes sata näytteilleasettajaa.Tapahtumassa on vahvasti esillä sarjakuva. Messujärjestäjät luottavat kirjamessujen vetovoimaan.

kirjamessut

Lahden kirjamessuilla nähdään viikonloppuna mm. sarjakuvia ja satuhahmoja. Lasten osastolla satujen henkiin heränneet hahmot lukevat otteita kirjoista.

Toista kertaa järjestettäville Lahden kirjamessuille saapuu useita eturivin sarjakuvantekijöitä. Messuilla esiintyvät muunmuassa Kiroilevan siililin tekijä Milla Paloniemi sekä Viivin ja Wagnerin luoja Juba Tuomola. Yhteensä esiintyjiä on viitisenkymmentä. Järjestäjät uskovat Helsingin suurten kirjamessujen lisäksi myös maakuntien messuille riittävän kävijöitä.

-Alunperin epäiltiin, miten Lahdessa saattaa näinkin iso kirjallisuustapahtuma toteutua. Mutta viime vuoden ensimmäisen kirjallisuus tapahtuman jälkeen todella loistavasti. Luulisin, että Riitta "Hilmapäivät" Väisäsen kirja on kohutuin teos, kertoo kirjamessuyrittäjä Tiina Koivunen.

Messut avaa eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Kirjamessujen esiintyjäkaartissa ovat myös muun muassa Kaj Chydenius, Elina Halttunen, Wilsson Kirwa, Raija Oranen, Eppu Nuotio, Erkki Pulliainen ja Matti Rönkä.

Messuilla on paitsi kirjaesittelyjä myös keskusteluja ja muuta ohjelmaa. Runoilija Tapani Kinnunen esittää runojaan sellon säestyksellä ja samaan aikaan sarjakuvataiteilijat Solja Järvenpää ja Jupu Tolonen piirtävät.

Isä-Mitro kertoo messuilla työstä, elämästä ja uskosta, Kirjamessujen johtaja Kari J Kettula ja Lahteen muuttanut Veikko Soininen keskustelevat kirjamessujen ja kirjallisuuspalkintojen Suomesta, Erkki Pulliainen ja Heikki Hakala puhuvat talouden taantumasta.

-Sokerina pohjalla kuvataitelija Satu Loukkolan luonnoksia Jari Litmasen patsaasta, jotka on esillä vain tämän ainoan kerran, jatkaa Koivunen.

Messuilla on myös Marko Turusen näyttely SUPERTURUNEN ja Juha Tanhuan valokuvanäyttely Kathmandu - Himalaya - Kathmandu.