Venäläiset tekivät action-elokuvan Georgian sodasta

Venäjällä on tehty action-elokuva viime vuonna käydystä Georgian sodasta. Elokuva on kuvattu samalla tyylillä kuin Hollywoodin Jason Bourne -hittileffat ja se on tarkoitus esittää piakkoin yhdellä Venäjän suurimmista tv-kanavista.

viihde
Georgialaissotilas ampuu venäläiselokuvan esittelyvideossa.1TV

Olympus Inferno -nimisen elokuvan trailerissa nähdään, kuinka kaksi nuorta venäläistä pakenevat tulituksia ja räjähdyksiä sodan keskellä. Heidän tehtävänään on etsiä todisteita siitä, kuka aloitti sodan.

Elokuva kuvattiin talven aikana Georgiasta itsenäiseksi julistautuneessa Abhasiassa, koska alueen ilmasto oli samankaltainen kuin Etelä-Ossetiassa kesällä. Venäjän ja Georgian viisi päivää kestänyt sota käytiin viime vuoden elokuussa.

Olympus Inferno -elokuva saa ensi-iltansa 29. maaliskuuta 1tv:llä eli yhdellä Venäjän pääkanavista. Leffan uskotaan lietsovan Venäjän ja Georgian uudelleen sanasotaan siitä, kuka sodan alun perin aloitti. Maiden väliset diplomaattiset suhteet ovat sittemmin olleet kireät. Georgia esimerkiksi jäi pois Moskovan Euroviisuista, kun heidän edustuskappaleensa katsottiin piikittelevän Venäjää ja pääministeri Vladimir Putinia.

Ohjaaja Igor Voloshinin mukaan leffa pitää nähdä vain action-elokuvana, jossa kaksi nuorta joutuu sodan keskelle. Hän kuitenkin sanoo, että historiankirjoitukset kertovat selvästi, että viime vuonna syttyneen sodan aloitti Georgia.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset