Sarjakuva vahvasti esillä Lahden kirjamessuilla

Lahden kirjamessut kokoavat viikonloppuna Lahteen yli 50 esiintyjää ja lähes sata näytteilleasettajaa. Messut avaa eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Messuilla on vahvasti esillä sarjakuva. Paikalle saapuu useita eturivin sarjakuvantekijöitä, muun muassa Pertti Jarla, Milla Paloniemi ja Juba Tuomola.

kulttuuri
Osa Marko Turusen Superturunen-näyttelystä.superturunen.wordpress.com

Kirjamessujen esiintyjäkaartissa ovat myös muun muassa Kaj Chydenius, Elina Halttunen, Wilsson Kirwa, Raija Oranen, Eppu Nuotio, Erkki Pulliainen ja Matti Rönkä.

Messuilla on paitsi kirjaesittelyjä myös keskusteluja ja muuta ohjelmaa. Runoilija Tapani Kinnunen esittää runojaan sellon säestyksellä ja samaan aikaan sarjakuvataiteilijat Solja Järvenpää ja Jupu Tolonen piirtävät.

Isä-Mitro kertoo messuilla työstä, elämästä ja uskosta, Kirjamessujen johtaja Kari J Kettula ja Lahteen muuttanut Veikko Soininen keskustelevat kirjamessujen ja kirjallisuuspalkintojen Suomesta, Erkki Pulliainen ja Heikki Hakala puhuvat talouden taantumasta.

Messuilla on myös Marko Turusen näyttely SUPERTURUNEN ja Juha Tanhuan valokuvanäyttely Kathmandu - Himalaya - Kathmandu.

Lähteet: YLE Uutiset