1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi suomalaista löytyi kuolleina Tallinkin laivasta

Suomalainen mies ja nainen ovat löytyneet kuolleina Tallinkin Baltic Princess -alukselta maanantai-iltana Tallinnan satamassa. Asiasta uutisoi virolainen Postimees-lehti perjantaina verkkosivuillaan.

Kotimaan uutiset

Lehden tietojen mukaan suomalaiset löytyivät alukselta menehtyneinä maanantai-iltana kello 21.46 ja 22.09, eikä tapauksiin näyttäisi liittyvän rikosta.

Tallinkin pr-päällikkö Leena Lahdenperä Helsingistä vahvistaa, että suomalaismies ja -nainen löytyivät kuolleina Baltic Princessiltä iltakymmenen aikoihin. Heistä toinen löytyi laivan ravintolasta, toinen show-ravintolasta. Alus oli tuolloin saapunut jo Tallinnan satamaan.

- Paikalle kutsuttiin ensin laivan lääkäri, sitten paikallisen 112-hälytyksen kautta Tallinnan ensiapuyksikkö. Myös paikallinen poliisi kävi toteamassa, ettei ulkoisia väkivallan merkkejä löytynyt, Lahdenperä kertoo.

- Molemmat todettiin paikan päällä kuolleiksi, eikä mitään ollut tehtävissä heidän vuokseen.

Lahdenperän mukaan matkustajat olivat vanhempia henkilöitä, mutta heidän tarkempi ikä ei ole tiedossa. Tapaukset ovat hänen mukaansa täysin erillisiä, eikä kyseessä ole pariskunta. Asia on tällä hetkellä viranomaisten hoidossa.

Myös ulkoasiaministeriön konsuliyksikkö vahvistaa, että viimeisen viikon aikana Tallinnan laivoilla on ollut kaksi kuolemantapausta ja että kyseessä ovat suomalainen mies ja nainen. Tapauksiin ei ulkoasianministeriön mukaan liity rikosta. UM ei kuitenkaan kerro, minkä yhtiön laivasta tapauksessa on kyse.

Helsingin poliisilla eikä keskusrikospoliisilla ole tapauksesta vielä tietoa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi