1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Sotilaspoliisiharjoitus käynnistyy pääkaupunkiseudulla

Kaartin Jääkärirykmentin sotilaspoliisit harjoittelevat pääkaupunkiseudulla viikon ajan. Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan 600 varusmiestä ja reserviläistä.

Tänään alkava harjoitus on varusmiehille viimeinen ennen huhtikuussa tapahtuvaa kotiuttamista.

Varusmiehet harjoittelevat tyypillisiä sotilaspoliisitehtäviä kuten ihmisten ja yhteiskunnalle elintärkeiden kohteiden suojausta sekä henkilöiden kiinniottoa ja etsintää.

Joukot harjoittelevat Santahaminassa, Laajasalossa, Myllypuron voimalaitoksen alueella, Malmin lentokentällä, Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla ja Vuosaaren voimalaitoksella.

Varusmiehet liikkuvat ajoneuvoin maastopuvuissa ja taisteluvarustuksessa ympäri vuorokauden.

Harjoituksen johtajan everstiluutnantti Mika Kalliomaan mielestä on olennaista, että varusmiehet pääsevat harjoittelemaan niissä olosuhteissa ja toimintaympäristöissä, joissa he tulevat tulevaisuudessa toimimaan.

- Nyt päästää rauhanaikana normaaliolosuhteissa harjoittelemaan yhteistoimintaa. Pääsemme aidosti harjoituttamaan koulutuksen loppuvaiheessa meidän varusmiehiä ja myöskin reserviläisiä ja henkilökuntaa. Samalla harjoitellaan myös yhteistyökumppaneiden, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa toimimista, kiittelee Kalliomaa.

Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka eivät ole vaarallisia sivullisille.