1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sarjakuvat

Ville Ranta ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajaksi

Oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta on ehdolla Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saajaksi. "Kajaani" -sarjakuvaromaani kertoo Elias Lönnrotista.

Oululainen sarjakuvataiteilija Ville Ranta on ehdolla Sarjakuva-Finlandia -palkinnon saajaksi. Ranta on ehdolla sarjakuva-abumillaan "Kajaani". Lähes 300-sivuinen Kajaani -sarjakuvaromaani sekoittaa Elias Lönnrotin elämänkertaa ja fiktiota.

- Se on erilaista vaihtoehtosarjakuvaa. Se saattaa olla helpompaa omaksua, jos ei ole lukenut ollenkaan sarjakuvia. Jos on lukenut Aku Ankkaa, se voi olla hankalapaa niellä, kuvailee Ranta.

Sarjakuva-Finlandian voittaja julkistetaan perjantaina Tampereella Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä. Tänä vuonna palkinnonsaajan päättää näyttelijä Seela Sella.

Viimevuonna sarjakuvafinlandiasta päätti Jorma Uotinen, joka tunnusti palkintopuheessaan, ettei lue lainkaan sarjakuvaa. Ranta oli siitä järkyttynyt.

- En tiedä Sellan sarjakuvamausta, mutta ehkä hän perjantaina valottaa, että onko hän lukenut sarjakuvia ennen tätä tilaisuutta, heittää Ranta.