Nuuksion karhut olivatkin ilveksiä

Lauantainen karhuhavainto Nuuksiossa on osoittautunut erehdykseksi. Metsähallituksen luontovalvoja ei löytänyt alueelta merkkiäkään neljästä karhusta. Sen sijaan maastossa näkyi runsaasti ilvesten jälkiä.

Kotimaa
Ilves sivuprofiilissa.
Veli-Matti Parmala

Aivan karhuhavaintopaikan tuntumassa oli kulkenut yksi isompi ja kolme pienempää ilvestä. Metsähallituksen puistomestari Ari Raatikainen kertoo, että emolla oli mukanaan pentuja mahdollisesti kahdelta vuodelta.

Vain päivää ennen karhuhavaintoa Nuuksion Pitkäjärvellä asuva Veli-Matti Parmala kuvasi pihalleen tallustelleet ilvekset. Kuvauspaikka on vain 2,5 kilometrin päässä karhujen havaintopaikasta. On mahdollista, että Parmala ikuisti kamerallaan Nuuksion karhut.

Lauantaina kaksi ulkoilijaa uskoi törmänneensä Nuuksiossa karhuemoon ja kolmeen poikaseen. Rajavartiolaitos nouti heidät Pitkältä Saarijärveltä helikopterilla.

Nuuksiossa on tehty edellinen varma karhuhavainto vuonna 2005 Pitkäjärven rannalla. Karhut eksyvät harvoin Nuuksioon, joka on alueena niille varsin pieni. Riista- ja kalatalouden tutkimuskeskuksen arvion mukaan Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla liikkuu reilut kymmenen karhua.

Lähteet: YLE Uutiset