1. yle.fi
  2. Uutiset

Ammattitaidon MM-kisoihin seitsemän kilpailijaa Pohjois-Pohjanmaalta

Ammattitaidon MM-kisoihin lähtee seitsemän kilpailijaa Pohjois-Pohjanmaalta. Edustajat ovat konepajatekniikassa, lähihoitaja-lajissa, autokorinkorjauksessa ja kirvesmiesalalla.

Auton kori
Heidi Harju / Yle

Ammattitaidon MM-kisoihin Kanadan Calcaryyn osallistuu seitsemän kilpailijaa Oulun seudulta. Suomi on yksi syyskuussa pidettävien kisojen suurimmista joukkueista 47 jäsenellään.

Oulun seudun edustajat ovat konepajatekniikassa Mika Junttila (Jääli), Antti Autio (Oulu) ja Sami Myllynen (Kello); lähihoitaja-lajissa Tiina Ahola (Oulu) ja Jaana Pakanen (Ii) sekä yksilölajeissa autokorinkorjaaja Juhani Raappana (Oulu) ja kirvesmies Ville Huusko (Oulu).

Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion ja Haukiputaan yksiköt sekä Oulun Diakoniaopisto valmentavat kilpailijat kisoihin. Valmennusyrityksinä toimivat Veho Autotalot Oy ja KL-Mechanics Oulunsalosta. Valmennusta tukee ja koordinoi OSEKK:n hallinnoima Ammattitaidolla maailman huipulle -projekti.

Joka vuosi järjestettävien SM-kilpailuiden lisäksi pidetään ammattitaidon EM- ja MM-kilpailut vuorovuosin. MM-kilpailu on Kanadan Calgaryssä 1.-7.9.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi