Hanoi Rocks lopettaa ensi viikolla

Hanoi Rocksin taru saa päätöksensa huhtikuun 12. päivä Helsingin Tavastialla, jossa yhtye vetäisee viimeisen keikkansa. Michael Monroelta on tulossa soololevy.

kulttuuri
Hanoi Rocksin perustajajäsen Michael Monroe
YLE / Eero Mäntymaa

Yhtyeen Turussa asuva perustajajäsen Michael Monroe jatkaa soolouraansa ja valmistelee parhaillaan uutta levyä. Hanoi Rocksin hohdokas ura on myös kirjoitettu jälkipolville, kun turkulaisen Ari Väntäsen kirjoittama yhtyeen elämänkerta julkaistaan keskiviikkona.

Monroe on yhdessä Andy McCoyn kanssa ollut mukana tekemässä kirjaa. Monroe on tyytyväinen lopputulokseen.

- Kirjassa on kulissien takainen kuvaus siitä, minkälainen Hanoi Rocks oli 80-luvulla. Uusikin Hanoi on esitelty kirjan lopussa tiivistetysti, kuvailee Monroe.

Kansainväliseen kulttimaineeseen noussut Hanoi Rocks aloitti vuonna 1979 ja jatkoi vuoteen 1985 saakka. Yhtye kasattiin uudelleen vuonna 2001. Yksi menestyneimmistä levyistä on Bob Ezrinin tuottama Two steps from the move vuodelta 1984.

- Tämä on ensimmäinen Hanoin levy, jonka kuuntelin kokonaisuudessaan. Muilla levyillä oli aina joku kappale, jonka skippasin levyä kuunnellessa. Two steps from the move -levyllä kaikki biisit ovat hyviä, toteaa Monroe.

Monroesta kuullaan vielä

Michael Monroella on takanaan menestyksekäs sooloura. Uusi soololevy on taas työn alla.

- Pääasiassa teen nyt uusia biisejä. Otan rauhassa ja teen tosi hyvän levyn. Kasaan taustalle kovan bändin ja kiertueelle lähdemme ensi vuoden puolella, kun saan uuden levyn valmiiksi, kertoo Monroe tulevista suunnitelmistaan.

Monroe on myös tunnettu hyväntekijänä. Viimeksi hän ollut nostamassa esille Itämeren huonoa tilaa Nelosen Operaatio Maa -ohjelmassa.

- Tekee hyvää sielulle, kun saa aikaan jotain tuollaista. Jos musiikilla saa positiivista muutosta aikaan planeetan hyväksi, se on paras mahdollinen juttu, tiivistää Monroe.

Lähteet: YLE Varsinais-Suomi / Petra Ristola