HS: Malmin lentokenttä saattaa säilyä

Helsingin Malmin pienlentokenttä saatetaan säilyttää, kertoo Helsingin Sanomat. Kentälle on yritetty löytää vaihtoehtoista sijoituspaikkaa, mutta asia ei ole edennyt moneen vuoteen.

Kotimaa
Pienkone lentokentällä, Malmin pyöreä lentoasema lennonjohtotorneineen näkyy taustalla.
Malmin lentoasema.Lassi Tolvanen

Lehden tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeriö aikoo tutkia tarkoin, voidaanko kenttä säilyttää nykyisellä paikallaan.

Nykyisen paikan etuina nähdään sen sijainti Helsingin keskustan tuntumassa. Helsingin kaupunki haluaisi kenttäalueen asuntorakentamiselle, mutta rakentamispaineita helpottavat Sipoosta saatu maa-alue sekä asumiseen vapautuvat satama-alueet.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) tukee nykyisen kentän säilyttämistä. Hän esittää kentän kiitoradan suunnan kääntämistä siten, että se olisi yhdensuuntainen Helsinki-Vantaan kiitoratojen kanssa. Tämä ratkaisu vapauttaisi maa-alaa rakentamiselle. Kentän puolustajat hyväksyvät tämän ehdotuksen.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haluaa joka tapauksessa, että kenttä siirrettäisiin. Hänen mielestään kenttää ei nykyisessä paikassa voi pitkällä tähtäimellä kehittää.

Liikenneministeriö on selvitellyt vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja mm. Porvoosta ja Lohjalla. Molemmat kaupungit vastustavat kentän rakentamista. Lohjalla lentokenttää vastaan on perustettu myös kansanliike.

Ministeri Vapaavuori painottaa, että ratkaisua on vetkuteltu liian kauan. Päätöksiä on hänen mielestään tehtävä pian.

Lähteet: YLE Uutiset