Lastensuojelu varautuu kerjääjiin Tampereella

Tampereen viranomaiset ovat varautuneet kevään mittaan saapuvien kerjääjien tuloon. Mm. poliisi ja sosiaalitoimi ovat linjanneet, kuinka toimitaan esimerkiksi alaikäisten kerjäläisten kohdalla.

kerjääminen
Kerjäläinen Tampereella
YLE / Antti Eintola

Pääosin Itä-Euroopasta, erityisesti Romaniasta tulevia kerjääjiä ei ole vielä tänä keväänä juuri tamperelaisessa katukuvassa näkynyt, toisin kuin Helsingissä. Katusoittajia Hämeenkadun varrelle on jo ilmaantunut.

Paussin ja poliisin yhteistyökokemus avuksi

Tampereen johtava sosiaalityöntekijä Tapani Unkila sanoo, että monesti toimintaan pystytään puuttumaan vain lastensuojelun kautta.

Sosiaalipäivystys Paussi ja poliisi ovat jo vuosia toimineet yhteistyössä, ja tätä aiotaan Unkilan mukaan hyödyntää tarvittaessa myös kerjäläisten kohdalla.

Poliisipartioita on ohjeistettu, että lastensuojelutapauksilta vaikuttava alaikäinen tuodaan Paussiin. Poliisi ja sosiaalityöntekijä selvittävät siellä yhdessä, mikä tilanne todellisuudessa on.

Pääkaupunkiseudulla ja erityisesti Helsingissä poliisi on vahvistamassa näkyvää valvontapartiointia, koska kerjääminen on käynyt yhä agressiivisemmaksi.

Lähteet: YLE Tampere