Kärpät valmis finaaleihin

Oulun Kärpät aloittaa keskiviikkona taistelun jääkiekon SM-Liigan mestaruudesta. Finaaleissa oululaisia vastaan asettuu JYP Jyväskylästä. Ensimmäinen ottelu pelataan runkosarjan voittaneen JYPin kotikaukalossa.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Alamäki- ylämäki - alamäki - ylämäki, sitä on Oulun Kärppien kausi ollut.YLE / Tuomas Hirvonen

Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Kausi ei ole ollut SM-Liigaa viime vuodet hallinneelle Kärpille helppo; viime kaudesta rajusti uudistunut joukkue on ollut koko kauden takaa-ajajan roolissa.

Kärpät lähti jo alunalkaen kauteen poikkeuksellisesti haastajan roolissa. Viime kauden mestarijoukkueesta vaihtoi maisemaa kaksi kentällistä profiilipelaajia, ja vaikka hankinnat olivat laadukkaita, liitettiin ennen kauden alkua 2000-luvun kestomenestyjän mahdollisuuksiin paljon kysymysmerkkejä. Alkukankeuden jälkeen Kärppien käyrä on ollut nouseva ja joukkue on jälleen parhaassa iskussa kevään ratkaisupeleissä.

Kärppien valmentaja Matti Alatalo kiteyttää koko kauden yhdeksi pitkäksi takaa-ajoksi.

- Koko Blues-sarja kuvastaa tätä kautta. Me olemme nousseet takaa. Onneksi kausi on ollu nousujohteinen ja nyt ollaan rinnalla ja kamppailemassa suomenmestaruudesta. Takaa-ajotilanteen horjumaton usko omaan tekemiseen, on henkinyt lokakuusta ja se on säilyny näihin peleihin asti.

Kulunut klisee kuuluu, että kokeneet pelaajat lämpiävät vasta kun räystäät alkavat tippua. Elävä esimerkki tästä on 38-vuotias Vesa Viitakoski, jonka hankinta nostatti kiekkoväen kulmakarvoja. Mies on kuitenkin ollut yksi Kärppien tärkeimpiä pelaajia pudotuspeleissä.

- Henkilökohtaisesti on kulkenut hyvin. Varsinkin ottelut Bluesia vastaan. Toivotaan, että vieläkin pystyisi parantaamaan ja saisi vielä yhden askeleen otettua eteenpäin.

Alatalo ei johda joukkojaan soitellen sotaan ja päällystakin napit ovat tiukasti kiinni.

- Sarjan paras joukkue vastassa. JYP dominoi kiistatta runkosarjaa ja pelasi erittäin kovalla tasolla läpi kauden. Jyväskyläläiset ovat meille urheilullisesti kovin mahdollinen haaste tässä paikassa, Alatalo painottaa.

Lähteet: YLE Oulu