Turun merimiespastoria uhkaa irtisanominen

Suomen merimieskirkon talousvaikeudet heijastuvat myös Turun merimieskirkon toimintaan. Kirkon merimiespastoria tai satamakuraattoria uhkaa irtisanominen.

Kotimaa
Merimiespastori Sasa Lehtistä uhkaa irtisanominen.
Merimiespastori Sasa Lehtistä uhkaa irtisanominen.YLE / Simo Kymäläinen

Turun merimieskirkolla työskentelee kolme työntekijää, joten yhden työntekijän irtisanominen supistaisi kirkon toimintaa.

Merimieskirkolla kahvilla ollut somerolainen rekkakuski Heikki Hakala toivoo, että kirkon toiminta voisi jatkua ennallaan.

- Kyllä se aika pahalta kuulostaa, että aukioloaikoja lyhennettäisiin. Kyllä tälläiset kuskit, jotka käytännössä asuu autossaan, tarvitsevat tämän paikan. Ei olisi enää paikkaa, missä peseytyisi tai pesisi pyykkiä. Viime kesänä kerätiiin rahaa rekkamiesten kesken, että saatiin tänne uudet pesukoneet ja kuivausrummut.

Laivojen vierailut Turun ja Naantalin satamissa ovat nykyään hyvin lyhyitä. Lasti puretaan ja laiva jatkaa samantien matkaa. Merimiehet eivät enää ehdi käymään kirkolla, joten merimiespastori vieraileekin laivoissa merimiehiä tapaamassa. Turun merimieskirkon merimiespastori Saksa Lehtinen ei ole huolissaan omasta työspaikastaan, mutta murehtii sen seurauksia merimieskirkon työlle.

- Laivakäynnit romahtaisi täysin. Pystyttäisiin vastaamaan enää noin kuudesosaan kutsuista tulla käymään laivoilla.

Nyt Turun merimieskirkko on auki maanantaista lauantaihin. Arkisin ovat avataan aamuyhdeksältä ja suljetaan iltakymmeneltä.

Turun merimieskirkon budjetista puuttuu 23 000 euroa. Turun kirkkovaltuustossa on tehty aloite, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä maksaisi puuttuvan summan. Päätöksiä asian suhteen ei ole vielä tehty.

Yli kolmekymmentä vuotta rekkaa pyörittänyt Tauno Saranpää sanoo, että merimieskirkolla on mukava vaihtaa kuulumisia toisten kuskien kanssa.

- Se on synti, jos tämä paikka joudutaan lopettamaan. Pannaan hattu kiertämään rekkamiesten kesken, niin eiköhän joku lantti löydy.

Lähteet: YLE Turku