Rokkiäidit nousivat listaykköksiksi

PMMP:n uutuuslevy Veden varaan on kivunnut listatilastojen kärkeen. Aamu-tv:ssä vierailleet PMMP:n laulajat Mira Luoti ja Paula Vesala kertovat, että seitsemän vuotta kasassa ollut bändi halusi tarjota tuoreella levyllään kuulijoille jotain uutta. Duon levyssä kuuluvat nyt suomalaisuus ja tummat sävyt.

kulttuuri
PMMP-yhtyeen Paula Vesala ja Mira Luoti Aamu-TV:n haastattelussa
PMMP-yhtyeen Paula Vesala ja Mira LuotiYLE

Veden varaan -levyllä PMMP on halunnut uudistua, mutta ei kuitenkaan ulkopuolelta tulevien odotusten mukaan.

- Jos meiltä pyydetään jotain, niin sitten me tehdäänkin jotain päinvastaista, Mira Luoti räväyttää.

- Meillä on ehkä vielä murrosikä menossa, että jos jengi pyytää punkkia, niin ei todellakaan tehdä! Vesala säestää.

Veden varaan -albumin teemoja ovat katkeruus, yksinäisyys ja toteutumattomat unelmat. Rankoista teemoista huolimatta Paula Vesala ei näe uutuudessa pelkästään mustia sävyjä.

- En koe levyä synkkänä, vaan surullisena ja lohdullisena. Jotkut melodiat voivat olla toiveikkaita ja kauniita, mutta sanat ovat melankoliset.

Tarinoita aavekylistä

Lyriikoihin on vaikuttanut etenkin suomalaisuus. Ympäri Suomea keikkaillessa PMMP:n naisille on tullut tutuksi autioituva maaseutu.

- Meidän verkkokalvoillemme ovat piirtyneet pienet suomalaiset kylät. Aina ihmettelemme vuosi vuoden jälkeen, kuinka vähän jossakin asuu porukkaa. Siitä on lähdetty liikkeelle.

- Olen miettinyt, kuinka luonnollista ja vääjäämätöntä pienten kylien kuolema on. Jo meidän aikana saatetaan nähdä aika monta aavekaupunkia, Vesala pohtii.

Suunnanmuutoksen jälkeiset kritiikit eivät pelota PMMP:tä, vaikka pitkään hiotun levyn vastaanotto jännitti duoa. Luoti ja Vesala ovat huomanneet, että yleisö on löytänyt keikkapaikoille, vaikka kritiikot olisivat olleetkin penseitä.

Paula Vesala ja Mira Luoti ovat rokkaavia äitejä. Tuoreet äidit tekivät vuonna 2007 lastenlaululevyn Puuhevonen, jota on myyty 50 000 kappaletta.

Kaikki hyvin tuhruisessa rokkimaailmassa

Rokkielämän ja äitiyden yhdistäminen on herättänyt jopa arvostelua. Voiko rokkari olla vastuullinen äiti?

- On varmaan vieläkin yleistä ajatella, että rokkimaailmaa pidetään tuhruisena. Me kuitenkin pidetään siellä itsestämme huolta, Paula Vesala vakuuttaa.

Naiseus sinänsä ei ole muodostunut haitaksi musiikkimaailmassa. Paula Vesalan mukaan naiset ovat bändissä rokkiprinsessan asemassa.

- Me tullaan paikan päälle ja näytetään, missä mikkiständi seisoo!

Lähteet: YLE Uutiset