1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrittäjille valmennetaan sijaisia

Hämeessä koulutetaan sijaisia pienyrittäjien avuksi. Monen yrittäjän on vaikea pitää lomia tai vapaapäiviä. Yrittäjätoimintaan perehtyneet sijaiset auttavat firman pyörittämisessä.

Kotimaan uutiset
Lankakauppa Heinin kauppias Pia Kaukinen (keskellä) ottaa ilomielin sijaisen apua vastaan.YLE / Heikki Ahonen

Sisko Karisalmi perehtyy myyntityöhön lahtelaisessa Lankakauppa Heinissä. Ensimmäinen asiakas saa mitä haluaa ja kaupankäyntiä sivusta seurannut yrittäjä Pia Kaukinenkin on tyytyväinen.

- Se meni oikein sujuvasti ensimmäiseksi kerraksi. Aamulla katsoimme kassakoneen ja maksupäätteen käyttöä. Todellisuushan paljastuu myyntitilanteessa, tietää kauppias.

Sisko Karisalmi on ollut mukana valmennuksessa, jossa koulutetiin sijaisia yrittäjille. Parikymmentä erilaisista taustoista tulevaa ihmistä on nyt valmiina kun pienyritäjä tarvitsee apua. Koulutus oli Siskon mielestä monipuolista.

- Kävimme projektinomaisesti läpi yrittäjän asemaan asettumista, markkinointia, ja omia vahvuuksia.

Nyt päättynyt sijaisvalmennus oli ensimmäinen Lahdessa. Jatkoa on tiedossa syksyllä Lahden lisäksi Hämeenlinnassa.

Liikkeen tuotteet ja tavat tunteva sijainen voi olla yksinyrittäjälle helpotus. Harva yrittäjä malttaa ja voi pitää lomia. Kaupan kiinni pistäminen on vaikeaa, sijainen antaa omaa aikaa.

- Ei yrittäjä kovin monta kertaa voi laitaa ovea lukkoon, sanoo lankakauppias Pia Kaukinen. -Kilpailu on kovaa ja asiakkaat äänestävät jaloillaan. Joskus haluaisin käydä vaikka lääkärissä niin rauhallisesti, ettei tarvitsisi juosta takaisin töihin. Kyllä sijainen on tarpeellinen!

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi