Ransu Karvakuono on Retretin ensi kesän tähti

Taidekeskus Retretissä on kesällä koiranäyttely: TV 2:n pikkukakkosen koiratähti Ransu Karvakuono ja hänen ystävänsä esittäytyvät Retretin luolastossa. Lapsikävijöille suunnataan myös toinen nättely, Korvat sillä on kahden puolen, mikä se mahtaa olla? Päänäyttelyn teemana on Albert Edelfelt ja Pohjolan kesä.

kulttuuri
Keskikokoinen videonoutaja Ransu
Heidi Setälä / Yle

Ransu Retretissä -näyttely esittelee Ransun, Rikun ja Eno-Elmerin historian tärkeimmät hetket. Nukkien lisäksi esillä on kulkuneuvoja ja muita varusteita karvokuonojen seikkailuilta sekä valokuvia kuvausmatkoilta eri puolilta Suomea.

Ransu ja hänen henkilökohtainen avustajansa eli äänensä Pertti Nättilä vierailevat näyttelyssä 13. - 14.6. ja 8. - 9.8.

Korvat sillä on kahden puolen, mikä se mahtaa olla? on Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston Artemian tekemä lastenpaja. Sen tuloksena Retrettiin kohoa katiskaverkoista valmistettujen eläinten asuttama satumetsä, jota pienet näyttelyvieraat pääsevät muokkaamaan askartelemillaan perhosilla.

Päänäyttelyssä ei ole esillä pelkästään Albert Edelfeldtin teoksia, vaan se valottaa myös muiden 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taiteilijoiden näkemyksiä kesästä. Näyttelyn taitelijoita ovat muun muassa Carl Larsson, Anders Zorn sekä P.S. ja Marie Kröyer. Työt saadaan lainaan pohjoismaisista museoista ja yksityiskokoelmista.

Lähteet: YLE Uutiset