Keskustalla superkokous Nivalassa

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri käynnistää kampanjan puolueensa puheenjohtajaehdokas Juha Sipilän puolesta lauantaina. Nivalassa kokoontuvaan piirin vuosikokoukseen on tulossa puheenjohtajaehdokkaiden kaarti perjantaina poisjäännistään ilmoittanutta Mauri Pekkarista lukuun ottamatta.

Nivala
Kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.).
Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Mirja Vehkaperä sanoo puolueensa olevan yhtenäisempi mitä julkisuudessa on annettu ymmärtää.YLE

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin vuosikokouksessa Nivalassa esittäytyvät puolueen puheenjohtajakandidaatit Mauri Pekkarista lukuun ottamatta. Eduskunnan talousvaliokunnan valtuuskunta lähtee viikonloppuna vierailulle Indonesiaan ja Singaporeen. Pekkarinen on valiokunnan puheenjohtaja.

Nivalan kokouksessa poliittisen katsauksen pitää puolueen väistyvä puheenjohtaja Mari Kiviniemi.

Puolueessa ei hajaannusta

Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan, kansanedustaja Mirja Vehkaperän mielestä keskusta lähtee tulevaan puheenjohtavaaliin yhtenäisempänä kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

- Minua hämmästyttää muutamien nyt esille tulleiden ehdokkaiden puheet puolueen hajanaisuudesta ja yhtenäisyyden puutteesta. Porukka on eteenpäin menevä ja yhtenäinen, Vehkaperä sanoo.

Sipilän kampanja alkaa Nivalasta

Pohjois-Pohjanmaan piiri on Keskustan suurin piirijärjestö. Vehkaperä uskoo vakaasti Juha Sipilän mahdollisuuksiin puolueen puheenjohtajavaalissa.

- Pidän hänen mahdollisuuksiaan loistavina. Hän on sukeltanut hyvin sisään politiikkaan ja on osoittanut sekä politiikassa ja siviilityössään johtajan ominaisuutensa. Kovaa politiikkaa tekevän puheenjohtajan pitää tulla eduskuntaryhmän sisältä, Vehkaperä sanoo.

Vehkaperän mukaan kampanja Juha Sipilän puolesta käynnistyy Nivalan kokouksessa.

- Yksi piiri ei tietenkään päivää tee puoluekokouksessa. Tarvitsemme myös muiden piirien tukea Sipilän valintaan.

Lähteet: Yle Oulu / Ensio Karjalainen