Kummitusjuna ja merirosvolaiva yleisön pyynnöstä tivoliin

Lahdesta kesäkiertueensa aloittava Tivoli Sariola on palauttanut käyttöön kaikkein perinteikkäimmät huvipuistolaitteensa.

huvipuistot
Kummitusjuna odottaa kyytiläisiä.
Kummitusjuna odottaa jo kyytiläisiä.Yle / Johanna Talasterä

Tivolinjohtaja Tapio Sariola myhäili tyytyväisyyttään perjantaina, kun tivolilaitteille tehtiin viime hetken huoltoja. Maailmanpyörä ja muut laitteet pyörähtävät käyntiin Lahdessa lauantaina.

Lahti on Sariolan kesäkiertueen aloituspaikkakunta, joten ilmassa on odotusta ja intoa.

- Hyvä meininki, on kiva olla Lahdessa. Näin keväällä fiilis on todella korkealla, Tapio Sariola myhäilee.

Ennen tivolin avaamista yleisölle lauantaina on vielä paljon tehtävää. Perjantaina kaikki laitteet tarkistetaan ja huolletaan. Lisäksi uutta henkilökuntaa perehdytetään tivolityön saloihin ja turvallisuusasioihin.

Paluu juurille

Tänä vuonna Tivoli Sariola palaa juurilleen, sillä käyttöön palautetaan useita menneiden vuosien suosikkilaitteita – yleisön pyynnöstä.

- Merirosvolaiva on yksi palaajista. Se nousee huikeaan melkein 90 asteen kulmaan vauhdissa. Myös kummitusjuna on klassikko – ja toisaalta myös pop.

Jos tivolinjohtajan pitäisi nimetä suosikkivempaimensa kaikista klassikkolaitteista, hän joutuisi vaikean paikan eteen.

- Vanha ketjukaruselli on vanhin laitteemme. Se tuli 1950-luvulla isälle Saksasta. Toisaalta myös korkeuksiin nousu maailmanpyörässä on kivaa. Tarkemmin ajatellen, en voi nimetä vain yhtä laitetta, sillä minun suosikkejani ovat ne kaikki.

Tivoli Sariola vierailee Lahdessa 14.–22.4.2012.

Lähteet: Yle Lahti