Outlaws MC poliisin tarkkailussa

Etelä-Karjalan poliisi on tietoinen Lappeenrantaan perustetusta Outlaws MC -nimisestä rikollisesta moottoripyöräkerhosta. Myös Lappeenrannassa toimivan Hell´s Angelsin ja Outlaws MC:n välillä on Euroopassa tapahtunut yhteenottoja. Poliisi kertoo tarkkailevansa jengien välejä.

Kotimaa

Etelä-Karjalan poliisin rikoskomisario Antti Vilkko vahvistaa Poliisi-tv:n tiedon siitä, että Lappeenrantaan on perustettu uusi Outlaws MC -niminen rikollinen moottoripyöräkerho. Poliisin tiedon mukaan kyseessä on kokelaskerho. Kerholla on venäläinen emokerho.

- Tietojemme mukaan tämä kerho on hakemassa pysyvämpää jäsenyyttä ja heidän toimintansa on hyvin alkuvaiheessa. Katukuvassa ei ole esimerkiksi näkynyt kerhon tunnuksia ja he vasta etsivät toimitiloja.

Kerhoilla tulehtuneet suhteet

Rikoskomisario Antti Vilkko kertoo, että poliisilla on tiedossa Helvetin Enkeleiden ja Outlaws MC:n tulehtuneet suhteet.

- Euroopassa suhteet ovat tulehtuneet ja siellä näiden kahden kerhon välillä on tapahtunutkin kaikenlaista. Me pyrimme nyt seuraamaan tarkasti tilannetta ja sitä, että mitä näiden kahden välillä alkaa tapahtua.

Lappeenrannassa toimiva MC Carelia on yksi kansainvälisen Hell's Angels -järjestön jäsenistä. Poliisin mukaan tilannetta helpottaa Lappeenrannassa se, että Outlaws MC:n kerho on kokelaskerho.

- Tarvittaessa pyrimme suojaamaan ulkopuolisia asukkaita ja olemaan näiden kahden kerhon välissä. Nyt ei ole näköpiirissä mitään sellaista, joka saisi meidät uskomaan, että näköpiirissä olisi yhteenottoja, rauhoittelee Antti Vilkko.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala