Lego-Titanic upposi Reposaaren edustalle - pikkuveljen iloksi

Ulvilalainen 19-vuotias Eerik Nieminen harrastaa lego-animaatioita. Eerik on tehnyt useita animaatioita Titanic-elokuvan pohjalta. Legoista tehty laiva on 80cm pitkä ja nuori visionääri on asentanut laivaan jopa valaistuksen ja sähkömoottorin. Kännykkäkameralla kuvatut animaatiot ovat vaatineet aikaa ja kärsivällisyyttä.

Kotimaa
Lego-Titanic uppoaa Reposaaren edustalle.
Ulvilalainen Eerik Nieminen on tehnyt Legoanimaatioita Titanic-elokuvan pohjalta.Eerik Nieminen

- Olen tehnyt lego-animaatioita viitisen vuotta, alunperin pikkuveljen iloksi. Titanic laivan tein päivässä, mutta animaatioiden kuvaamisessa on mennyt hieman enemmän tunteja. Jokaisen legoukon yksittäinen liike pitää kuvata.

Tietokoneen Movie Maker- ohjelmalla Eerik on rakentanut kuvista animaation. Äänien lisääminen animaation on tarkkaa puuhaa, kun pitää katsoa, että liikkeet ja kuva toimivat samassa tahdissa, kertoo Eerik Nieminen.

Youtubessa nähtävillä olevat videot ovat jo pari vuotta vanhoja, mutta juuri elokuvateattereihin tullut 3D-versio Titanic elokuvasta kiehtoi nuorta kuvausharrastajaa ja hänelle tuli elokuvan nähtyään haave hieman haasteellisemmasta Titanic-videosta.

- Olisi mahtavaa tehdä 3D lego-animaatio, mutta se vaatisi sitten jo 3D-kameran jossa on kaksi linssiä. Tällähetkellä minulla ei ole tekniikan puolesta mahdollista ideaa toteuttaa.

Lähteet: Yle Satakunta