Kiipeile Karjalan männyissä kuin Tarzan!

Lappeenrannan Myllysaaren seikkailupuisto on tarkoitus avata jo vapuksi. Seikkailupuisto tarjoaa jännitystä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Seikkailupuisto (Turku)
Lappeenrannan Myllysaaren seikkailupuisto.
Yle Etelä-Karjala

Seikkailupuiston rakentamisesta, huollosta ja ohjauksesta vastaa alun perin turkulainen Flowpark Oy. Turussa seikkailupuisto on toiminut jo kolme vuotta.

- Täällä seikkaillaan. Se on varmaan paras kuvaus, kuvailee Flowparkin Myllysaaren seikkailupuiston toiminnanohjaaja Olli Ropponen.

Lappeenranta oli puistolle luonteva sijoituspaikka

- Täällä päästään heti keskustasta luontomaisemaan, mikä on meillä vähän tälläinen toimintaperiaatekin. Sitten täällä on tietysti turisteja, kotimaisia ja venäläisiä, Ropponen sanoo.

Lappeenrannan puistosta tulee hieman Turun versiota pienempi.

- Kiipeilyyn tarvittavia valjaita on sata, eli puistossa on sata asiakaspaikkaa, kertoo Flowparkin toiminnanohjaaja Olli Ropponen.

Ropposen lisäksi puistoon tulee seitsemän ohjaajaa. Kaikkia ei ole vielä koulutettu.

Kiipeilyä lapsille ja kokeneemmille

Ropposen mukaan seikkailupuistosta löytyy jännitystä kaiken ikäisille- ja tasoisille urheilijoille.

- Tässä on kolme vaikeusastetta, joista helpoin on lapsille. Keskivaikea vähän vanhemmille. Vaikea ei ole enää lapsille, eikä sitä kaikille suositellakaan, kertoo Flowparkin toiminnanohjaaja Olli Ropponen.

"Turvallista niin kuin muukin urheilu"

Seikkailupuistossa roikutaan korkeimmillaan kymmenen metrin korkeudessa. Ropposen mukaan puisto on kuitenkin turvallinen, kunhan ohjeita noudatetaan.

- Tämä on yhtä vaarallista kuin mikä tahansa, hieman raisumpi urheilulaji. Meillä on kuitenkin koulutetut valvojat, jotka opastavat radan käytössä, Ropponen sanoo.

Turun radalla on Ropposen mukaan tapahtunut vain yksi radan laitteiston häiriöstä johtunut onnettomuus.

- Mielestäni se on aika hyvin, kun käyttäjiä on kuitenkin ollut noin 30 000 vuoden aikana.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala / Eero Mäntynen