Timo Seppälälle vakava moite Antidopingtoimikunnalta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomen antidopingtoimikunnan hallitus on antanut sivutoimiselle lääketieteelliselle johtajalleen Timo Seppälälle vakavan moitteen hänen taannoisesta rattijuopumuksestaan. Seppälä saa siten jatkaa toimessaan.

Päätös syntyi ADT:n hallituksen puheenjohtajan Olli Puntilan mukaan yksimielisesti. Keskustelua oli käyty lähinnä siitä,mikä merkitys tapauksella on ADT:n uskottavuuden kannalta.

-Ratkaisu syntyi sangen helposti. Se on selvä, että kävimme keskustelua siitä, mikä merkitys tällä on uskottavuuskysymyksessä, mutta muusta emme juuri keskustelleet. Muita vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut kuin toisena vaihtoehtona työsuhteen päättäminen, Puntila sanoi.

ADT perusteli päätöstään sillä, että Seppälä on ollut toistakymmentä vuotta dopingasioiden johtava lääketieteellinen asiantuntija Suomessa eikä teolla ole vaikutusta hänen asiantuntemukseensa.

Seppälän työssä tai yksityiselämässä ei ole aiemmin ollut moitittavaa. Hän tulee saamaan tuomioistuimessa teostaan lain mukaisen rangaistuksen, ADT:sta todetaan.

STT